Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση αδικεί και βλάπτει τους εμπόρους της Ηλείας

Το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει με τους χειρισμούς της να οδηγήσει το νιδιωτικό τομέα στα πρόθυρα της πλήρους πτώχευσης, είναι γνωστό σε όλους. Αρκεί μαι βόλτα στα μαγαζιά του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Γαστούνης, της Κρέστενας, σε κάθε πόλη του νομού, για να δει ότι τα λουκέτα είναι, πια, πιο πολλά από τα καταστήματα που
λειτουργούν.
"Καλά", θα πει κανείς "ολόκληρη η χώρα ζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, συνεπώς η Ηλεία δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση". Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Διότι οι έμποροι της Ηλείας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αγγελόπουλο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Σκορδαλή μπροστάρηδες, καταγγέλλουν μια πρωτοφανή αδικία σε βάρος του εμπορικού κόσμου της Ηλείας. Ας δούμε γιατί:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι παραπάνω από την Ηλεία, έχουν οι νομοί Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Κιλκίς; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκεί η κυβέρνηση επέτρεψε στους εμπόρους να ανακουφιστούν, καθώς ψήφισε διάταξη για την παράταση και την αναστολή αποπληρωμής δανείων. Ενώ οι έμποροι της πυρόπληκτης και σεισμόπληκτης Ηλείας, δεν έχουν την ίδια μεταχείριση.
Οι έμποροι του νομού προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από το Λάτσει οΜέγαρο. Αλλά και όλοι εμείς, οφείλουμε να εκφράσουμε ΑΝΟΙΚΤΑ την αντίθεσή μας σε αυτή την αδικία. Ή όλοι οι έμποροι θα έχουν την ίδια μεταχείριση από το κράτος, ή -αν η Πολιτεία κάνει διακρίσεις- η Ηλεία ως πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη πρέπει να είναι ΠΡΩΤΗ- ΠΡΩΤΗ στη λίστα των νομών με παρατάσεις και αναβολές αποπληρωμής δανείων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εξ ορισμού εχθρική για τον εμπορικό κόσμο. Δυστυχώς κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει την αντίθεση αυτή ακόμα πιο οδυνηρή για τους εμπόρους της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου